fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:16

Илияна Йотова подкрепи инициатива за изграждането на скулптурна композиция в община Левски

Последните седем месеца бяха изгубени за българската култура, сподели вицепрезидентът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи инициативата на община Левски за изграждане на скулптурна композиция на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков. Автор на проекта е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът пък е патрон на инициативата по покана на кмета на община Левски Любка Александрова.

Йотова посочи, че няма българин, малък или голям, който да не обича тези три велики личности. Тя сподели лични спомени от разговорите си с Дончо Цончев и сподели възхитителните му думи, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, но най-важно е израстването на душата ти.

Вицепрезидентът изтъкна, че Парцалев е можел да ни разсмива, но през смеха и чудесните му роли прозираха и доста горчивина и истини за живота.

Тя посочи, че Григор Вачков е влизал със своите роли във всеки български дом и е ставал част от всяко българско семейство.

Илияна Йотова благодари на кмета на община Любка Александрова за инициативата и на всички, които я подкрепят. Те, от своя страна, благодариха на президентската институция и на вицепрезидента за ангажираността към развитието на българската култура.

“Последните седем месеца бяха загубени за българската култура. Кризите не са оправдание за липсата на грижа за българската култура. Българската нация е жива повече от 13 века заради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция”, категорична е Йотова.

Вицепрезидентът посети и строежа на летния театър, и разгледа обществената колекция “Георги Парцалев” с вещи на актьора.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img