fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:34

Илияна Йотова не вярва да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Според вицепрезидента от няколко дни никой не поема отговорността за решението от България да бъдат изгонени 70 руски дипломати

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя все още се надява да бъде намерен компромисен вариант, така че и двете страни да направят стъпка назад. 

Йотова беше гост на фестивала “Съкровища от Изтока” в София – четвърто издание,  който участват 12 азиатски държави, според организаторите..

“За мен най-добрият вариант е преразглеждане на наредбите в един двустранен диалог и там, където наистина има доказателства – руските дипломати да бъдат отзовани”, посочи вицепрезидентът. Според нея няма никаква полза от радикални ходове и от двете страни.

“Що се отнася до начина, по който беше проведена цялата тази процедура, мисля, че вече достатъчно ясно стана, че 4-5 ден никой в държавата не може да поеме отговорността кой е взел това решение, каза още тя, цитирана от БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img