5.12.2022 | понеделник | 03:52

Илън Мъск обмисля да напусне работа и да стане блогър

Публикувано:

Сподели поста:

Милиардерът Илън Мъск възнамерява да напусне работата си и да стане влиятелен блогър на „пълен работен ден“. Ексцентричният предприемач афишира новите си влечения в социалната мрежа Twitter и набързо предизвика интерес сред многобройните си последователи.

Ръководителят на Tesla и SpaceX прояви интерес какво потребителите мислят за избора му на поприще. Под първоначалната публикация, няколко блогъри с многомилионна аудитория, предложиха на Мъск помощ и вещи съвети как да направи първите си стъпки в популяризирането на каналите си.

Намеренията на милиардера провокираха и феновете на видеоигри, които се поинтересуваха дали е готов да посвети част от времето си като блогър на подобна тематика.

Илън Мъск основава Tesla през 2003 г. Първоначално компанията е ангажирана с производството на електрически автомобили, но по-късно разширява дейността си със създаване на слънчеви панели и съхранение на енергия. По-късно се появява и проектът SpaceX, която произвежда космически апарати и извършва орбитални изстрелвания.

Според класацията на Forbes за милиардери в реално време, към 1 ноември Мъск става първият бизнесмен, чието състояние надхвърля 300 милиарда долара. Към днешна дата, богатството му се оценява на 263 милиарда.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...