fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 01:29:06
петък | 20.05.2022 | 01:29:06
11.3 C
София

Иде мразовит уикенд, температурите падат до -14 градуса

Арктически студ сковава Източна Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Задава се мразовит и леден уикенд, очаква се в двата почивни дни температурите да паднат до -12, -14 градуса под нулата, съобщават синоптиците на НИМХ и NOVA. Причината за ниските температури е обширно арктическо ядро, което се насочва към Източна Европа и ще донесе сняг, студ и зимни виелици.

Студеният фронт ще започне да се спуска още през нощта в петък. В ранните часове в събота ще превали сняг – по-интензивно – в западната половина на страната и по-слабо – в Централна България.

През деня валежите постепенно ще се изнесат на изток, докато в крайните северозападни райони облачността ще се разкъса. Вятърът ще се усили с ледени пориви, които ще са най-осезаеми в Дунавската равнина.

Температурите ще се понижат и в най-топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и 5 градуса.Най-студено ще е в понеделник, когато вечерта термометрите ще показват -16 градуса. Според прогнозата на НИМХ последното деседневие на януари ще е изключително студено, което е нормално за този сезон на годината.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук