Депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен в музикалните среди като Ицо Хазарта, обяви в профила си във “Фейсбук”, че дарява цялата си заплата като депутат за образованието на изоставени деца, живеещи в социални домове.

„Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да споделя какво свърших дотук – пред онези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали. Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е около 40 000 лева. През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ – центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език – това са домове за изоставени деца,“ заяви депутатът.

„От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца. Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език. Някои от тези деца са неграмотни – те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, понеже осигурих за тях специални курсове с учители – сугестопеди,“ разясни рапърът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here