fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:03

ИБ на БСП се събира днес относно преговорите за за съставяне на кабинет

Преди седмица "БСП за България" започна преговорите за съставянето на нов кабинет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изпълнителното бюро на БСП се събира днес. Социалистите ще обсъдят съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат.

В събота лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова обяви, че органите на партията ще решат как да се процедира с мандата. 

Преди седмица “БСП за България” започна преговорите за съставянето на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание. В петък обаче лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че партията му няма да продължи участието си в консултациите.

Поводът за това решение стана изтеклия запис от среща на парламентарната група на “Демократичната България” (ДБ), в която Христо Иванов анализира пред колегите си как протичат преговорите за нов кабинет.

БСП и ДБ смятат, че има много кризи за решаване и не трябва да се прибързва с решението да се отива към избори.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img