fbpx
More

  Волен Сидеров настоя да бъдат повдигнати обвинения на Кирил Петков заради двойното му гражданство

  Сидеров също даде заявка, че може да стигне до балотаж с Румен Радев

  „Ако обичат да повдигнат обвинение на Кирил Петков. Ще посоча в коя килия в Трето районно да го настанят. Защо има двоен стандарт. Няма върховенство на закона, ако към мен са се отнесли по един начин, а той ходи усмихнат и обяснява в Южна Осетия какво било. Това заяви в ефира на “Нова телевизия” лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той смята, че бившият икономически министър трябва да бъде подведен под отговорност за попълване на документ с невярно съдържание.

  За изборите Кирил Петков ще е само с българско гражданство

  Според него зад политическия му проект стои нова измама, прикрита зад хубави обещания.

  „Измамата ще бъде в това, че тези усмихнати момчета се появяват, казват, че ще преборят корупцията, но те ще въведат нов тип корупция. Ние сме колонизирана държава, за да не сме такива, трябва да излезем от НАТО, от ЕС”, каза той.

  Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който също участва в надпреварата за „Дондуков” 2 , смята, че може да стигне до балотажа.

  „Нищо чудно да отидем на балотаж. Човек не влиза в състезание, без да очаква да стигне до края”, коментира той, а заявката идва дни, след като същото заяви и Лозан Панов.

  Сидеров даде пример с 2006 година, когато отново е бил кандидат-президент.

  „Тогава президент беше Първанов, беше без алтернатива, водеше се социален ляв, проруски. Оказа се, че той настани 4 американски бази в България. Безплатни! Първанов се оказа най-послушният човек на новия Голям брат. 15 години нищо не се е променило. Радев е Първанов номер 2. Положението е същото”, заяви Сидеров.

  Според него през 2006 година всички са се обединили срещу него, с единствената цел да не е той.

  „СДС извадиха Неделчо Беронов. Сега имаме нов Неделчо Беронов – сега това е Лозан Панов”, каза лидерът на “Атака”.

  Що се отнася до ниските резултати на партията от вота през април, Сидеров обясни, че са били друг тип избори.

  „Те бяха до голяма степен предначертани, предрешени. Сега имаме мажоритарни кандидати, имаме личност. Сега ще има по-интересно състезание”, прогнозира той.

  Сидеров добави още, че победата на Радев не е толкова сигурна.

  “И проф. Герджиков може да не е спаринг партньор. Може да се получи друго като разместване. Да се окаже, че протестен вот може да размести кандидатите на президентския вот”, коментира лидерът на партията.

  Според него кандидатурата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък ще мобилизира патриотичния вот.