5.12.2022 | понеделник | 20:09

И в сряда водата в някои части на София ще спре

Публикувано:

Сподели поста:

В сряда, във връзка с извършване на строително-монтажни работи по бул. „Шипченски проход“, ж.к. „Гео Милев“, се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 04:30 часа, в района между: бул. „Цариградско шосе“, ул. „Акад. Георги Бончев“, бул. „Шипченски проход“ и ул. „Александър Жендов“, района между ул. „Николай Коперник“, бул. „Шипченски проход“, ул. „Коста Лулчев“ и ул. „Постоянство“, съобщават от „Софийска вода“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водното дружество ще осигури водоноска, която ще бъде разположена на бул. „Шипченски проход“ и ул. „Николай Коперник“.

Водата ще спре и затворническото общежитие „Кремиковци“ в кв. „Сеславци“. Причината – изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Люляк“. След реализацията на проекта потребителите, живеещи в района, ще почувстват значително подобрение на качеството на предоставяните услуги. И за там е предвидено осигуряване на алтернативно водоснабдяване, ако дейностите продължат над 12 часа, специализираният автомобил ще бъде разположен пред кметството на кв. „Сеславци“ и ЗО „Кремиковци“.

Заради монтаж на водомерен възел на бул. „Витоша“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа и на живеещи в района на бул. „Витоша“ от № 82 до № 96. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес – бул. „Витоша“ № 92.

Във връзка с почистване на резервоар “Ловджийска чешма” се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 23:00 часа и жителите във в.з. „Градищe“, в.з. „Ловджийска чешма“, в.з. „Беликата“ в района на ул. „Славей“, ул. „Роза“, ул. „Невен“. Предвидените водонски, при необходимост, ще бъдат разположени във в.з. „Градище“, ул. „Младежка“, на кръстовището с ул. „3-та“ и във в.з. „Ловджииска чешма“, до „Ловджийската чешма“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Никола Стоянов ще участва в откриването на кръгла маса на тема „Дигитализация, киберсигурност и местно самоуправление“ в УНСС

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще участва в  официалното откриване на кръгла маса на тема „Дигитализация,...

Две олимпийски шампионки по карате застанаха зад инициативата “Избери живота”

Кампанията “Избери живота” #СприНавреме беше подкрепена от участниците в уникално спортно събитие с двама олимпийски шампиони по карате,...

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...