fbpx
More

  И в сряда водата в някои части на София ще спре

  При по-голяма продължителност на ремонтите ще бъдат осигурени водоноски

  В сряда, във връзка с извършване на строително-монтажни работи по бул. „Шипченски проход“, ж.к. „Гео Милев“, се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 04:30 часа, в района между: бул. „Цариградско шосе“, ул. „Акад. Георги Бончев“, бул. „Шипченски проход“ и ул. „Александър Жендов“, района между ул. „Николай Коперник“, бул. „Шипченски проход“, ул. „Коста Лулчев“ и ул. „Постоянство“, съобщават от “Софийска вода”.

  При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа водното дружество ще осигури водоноска, която ще бъде разположена на бул. „Шипченски проход“ и ул. „Николай Коперник“.

  Водата ще спре и затворническото общежитие “Кремиковци” в кв. “Сеславци”. Причината – изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Люляк“. След реализацията на проекта потребителите, живеещи в района, ще почувстват значително подобрение на качеството на предоставяните услуги. И за там е предвидено осигуряване на алтернативно водоснабдяване, ако дейностите продължат над 12 часа, специализираният автомобил ще бъде разположен пред кметството на кв. „Сеславци“ и ЗО „Кремиковци“.

  Заради монтаж на водомерен възел на бул. „Витоша“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа и на живеещи в района на бул. „Витоша“ от № 82 до № 96. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес – бул. „Витоша“ № 92.

  Във връзка с почистване на резервоар “Ловджийска чешма” се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 23:00 часа и жителите във в.з. “Градищe”, в.з. “Ловджийска чешма”, в.з. “Беликата” в района на ул. „Славей“, ул. „Роза“, ул. „Невен“. Предвидените водонски, при необходимост, ще бъдат разположени във в.з. “Градище”, ул. „Младежка“, на кръстовището с ул. “3-та” и във в.з. “Ловджииска чешма”, до “Ловджийската чешма”.

  Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.