fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:51

И такситата на протеста в София и Велико Търново

Шофьорите искат намаляване цената на горивата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Таксиметровите шофьори в София и Велико Търново се включиха в протеста на превозвачите. Такситата в София са спрели по булевард “Мария Луиза”, но не пречат на движението на градския транспорт.

“При 2,08 лв. метан можеше някак си да издържим. При 2,70 лв. пак ще издържим, но на 3,50 лв. вече не ни е рентабилно да работим. И наистина това, което аз го говоря от много време, че София и България ще остане без таксита, да, това е факт”, обясни Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат пред БНР.

Велико Търново остана без таксиметров превоз след като десетки автомобили се включиха в протестно автошествие и блокираха трафика в града и по главните пътища София – Варна и Русе – Свиленград.

Протестът е организиран от таксиметровото сдружение “Боляри”.

“Целта на протеста е намаляване цената на горивата като се премахне ДДС, да стане на нула и да се замрази за една година, цената да стане твърда. Надяваме се да ни чуят. Ако не се случи, ще преговаряме пак“, посочи Светослав Мирчев, председател на “Боляри”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://www.newsone.bg
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img