fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:07

И София се отказа от новогодишната заря

Кметът на столицата призовава гражданите също да не използват или поне да ограничат употребата на фойерверки в тези празнични дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След Стара Загора и София се отказва от зарята за Нова година. Това обяви в личния си профил в социалната мрежа столичният кмет Йорданка Фандъкова. Средствата за новогодишните фойерверки ще бъдат дадени за светлинно шоу, което ще бъде излъчено пред сградата на БНБ от 19 часа вечерта.

Кметът призовава гражданите също да не използват или поне да ограничат употребата на фойерверки в тези празнични дни.

„Знаем, че проблемът не е само в полунощ на 31-ви, а в дните преди и след Новогодишната нощ“, пише Фандъкова.

Тя припомни, че силният шум от гърмежите се отразява негативно както на бебетата и децата с увреждания, така и на животните. И с решението да няма заря подкрепят инициативата на Фондация „На четири лапи“, които чрез кампанията си „Красивото за нас е ужасяващо за тях” апелират да се сложи край на зарята в празничната нощ. 

„Не на последно място, това е един от факторите, които в пъти увеличават замърсяването на въздуха, особено при неблагоприятни метеорологични условия – липса на вятър и ниски температури, когато фините прахови частици не могат да се разсеят и остават с часове във въздуха, който дишаме“, посочи негативния ефект от фойерверките кметът на София.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img