fbpx
More

  И ГЕРБ поиска оставката на Стойчо Кацаров

  Според бившите управляващи въвеждането на зелените сертификати е нарушение на свободната воля за избор

  ГЕРБ поиска оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината – въвеждането на зелените сертификати на обществени места от утре. 

  На пресконференция в централата на ГЕРБ  Десислава Атанасова заяви, че вече без всякакво съмнение в момента се намираме в абсолютен информационен, комуникационен, ваксинационен и управленски провал. “Това правителство на архитекта Румен Радев трябвало да проумее, че вирусът не е шипченски или софийски и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност”, настоя Атанасова. 

  снимка: д-р Стойчо Кацаров, министър на здравеопазването от служебното правителство

  Според нея самодоволната усмивка на Стойчо Кацаров, който тя определи като виден антиваксър, а МЗ вместо да управлява процеса – разиграва томболи за часовници, картинки, юмрукът прави лицеви опори и катери върхове. 

  По думите ѝ около 20% ваксинационно покритие е пълен саботаж и за това зелените сертификати са ненадеждни. 

  ГЕРБ настоя да се върнат зелените коридори, за да могат хората преимуществено да поставят ваксини. Според бившите управляващи въвеждането на зелените сертификати от утре е нарушение на свободната воля за избор, нарушение на конституционни права на проваления здравен министър Стойчо Кацаров 

  Бившият здравен министър Костадин Ангелов посочи, че с антигенни тестове никой не може да си извади зелен сертификат. “Възможност за издаване на зелен сертификат става само с ПСР тест. Министър Кацаров излъга хората, че с антигенен тест могат да получават зелен сертификат”, посочи бившият здравен министър.