30.11.2022 | сряда | 03:36

Христо Проданов: Внесли сме 12 законопроекта, които са свързани с доходите на хората

Публикувано:

Сподели поста:

Истерията на „Продължаваме промяната“ буди съмнение, твърди социалистът

“Начинът, по който „Продължаваме промяната“ се държат е чисто изнудване – казвайки, че ако не изтеглим промените в ИК няма да се състави правителство. В миналото Народно събрание направихме абсолютно същото предложение, когато бяхме коалиционни партньори с ПП. Говорили сме го в предизборната кампания и сме го обещали на хората. Ние не отменяме машините. Просто даваме възможност за гласуване с хартия на онези, които се притесняват да гласуват с машини.” Това заяви заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Христо Проданов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той определи истеричното преписване на вина като основна работа на опонентите на левицата. Проданов подчерта, че по няколко причини не е съгласен с твърдението, че машините стават принтери. „Вече ролката, с която се разпечатват бюлетините от машините става ценна книга. Тоест със защити и серийни номера, така че да не могат да бъдат правени манипулации. Няма да има опция да бъде невалидна бюлетината, която е издадена от машина и надраскана по някакъв начин. Водим се от презумпцията, че човек е видял за кого гласува и дори някой от мисията да се опита да го задраска – това няма да направи бюлетината невалидна. Друго предложение насочено към борбата с невалидните бюлетини и против снимането – ще бъде премахната тъмната стаичка. Ще се гласува с параван, както е при машините, за да няма възможност някой да си снима бюлетината и да ходи да се отчита“, допълни социалистът.

„Като гледам истерията на ПП в парламента започвам да се съмнявам, че има нещо, защото те представят нещата като на живот и смърт, 3 часа срамна истерия във връзка с дебата за заглавието на ИК. Ние сме вкарали 12 законопроекта, които са свързани с доходите на хората. Предложихме промени в закона, така че наказанията за трафиканти да станат изключително сурови. Това беше отхвърлено от ПП. Ние сме против оръжия за Украйна и срещу закупуването на новите 8 F-16 на чертеж. Изказахме нашата позиция в пленарна зала, след което мнозинството гласува друго, но ние не се държахме така истерично“, обобщи народният представител от левицата приоритетите на левицата и истеричното поведение от страна на ПП.

„Ние от самото начало на това НС въпреки противоречията по отношение коалицията на войната и самолетите – ние не сме си позволили да нападаме по груб начин нашите бивши коалиционни партньори“, категоричен е Проданов. Той добави, че законите за оръжията и самолетите ПП са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС.

По думите му при социалистите имат категорична позиция, че няма да преговарят за правителство при връчването на първи мандат на ГЕРБ. „Вторият отива при ПП и сме казали, че ако бъдем поканени на преговори, а не изнудвани – тогава ще се отзовем. Няма кой да ни поставя ултиматуми и кой да ни извива ръцете“, добави той за бъдещите разговори за съставяне на кабинет.

„Преди два избора точно по инициатива на БСП беше създадена широка предизборна коалиция и бяха поканени над 30 партии в лявото пространство. Но резултатите не бяха учудващи. Песимист съм по отношение на това, че нещо може да се случи с хората, които сега организират това обединение. В един друг период от времето те самите са напускали БСП и е трябвало да помислят тогава, когато са напускали и са късали от партията“, каза в заключение Христо Проданов.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...