fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:01

Христо Проданов определи уволненията на членове от БСП като ниски страсти и реваншизъм

Не съм очаквал подобно отношение от Румен Радев, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият министър на туризма и член на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов поиска обяснение от служебният кабинет и президента Радев защо са започнали чистките с членове на БСП. Той определи тези действия като ниски страсти и реваншизъм.

“Относно репликата, че на г-жа Алексова при уволнението са й казали “имаш много поздрави от Кирил Добрев” – така казват, защото се твърди, че фирмите, доставяли гориво в железниците по времето на ГЕРБ и ДПС, са негови и след като те са отстранени се е случило уволнението на г-жа Алексова”, коментира Проданов пред ефира на Bulgaria ON AIR във връзка с уволнението на члена на БСП Гергана Алексова от НКЖИ.

Той заяви, че от президентството са казали, че приоритетите на служебното правителство са газовата криза, ковид епидемията и честното провеждането на изборите.

“Със какво заместник- директора на Национална компания “Железопътна инфраструктура” отговаря за някое от решаването на тези въпроси? Грозно е това, което се случва. Не съм очаквал подобно отношение от президента Радев“, продължи членът на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите на Проданов в устава на партията е записано, че който участва като министър в служебно правителство, би следвало преди това да получи разрешение от Националния съвет на партията.

“Тримата другари са просто представители на себе си. Редно беше да кажат, че искат да са част от служебното правителство, както го направи Янаки Стоилов. Водещият орган на партията на може да се информира от медийни догадки и публикации”, добави Проданов.

Според него това, което започва служебното правителство, не са добри сигнали и знаци, но в крайна сметка те си решават как да се държат. Той подчерта, че очакванията са да си проведат тяхната кампания, каквато я виждам и да предложат това, което ще направят, ако участват в управлението

Според Христо Проданов признак на слаба преценка е това, че на миналите избори Румен Радев е убеждавал хората колко добре ще живеем ако имаме министри като Василев и Петков, а веднага след това се е отрекъл от тях.

“Реваншизмът няма как да заличи това, което сме постигнали, защото практически всеки един пенсионер по джоба си е почувствал, че БСП е била в управлението. Нека, социалистите ще видят за какво става въпрос”, каза в заключение той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img