fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:10:37
събота | 28.05.2022 | 01:10:37
21.1 C
София

Христо Проданов: Наша задача е да повишим броят на туристите между Алжир и България

Министърът се срещна с алжирския посланик Н. Пр. Байа Бенсмаил

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на туризма Христо Проданов се срещна с Н. Пр. Байа Бенсмаил, посланик на Алжирска демократична и народна република у нас, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

“Туристите са най-добрите посланици на държавите, когато хората пътуват, опознават култури и завързват приятелства. Във време на война трябва да направим всичко възможно сътрудничеството да се подобрява, a туризмът е в основата на добрите отношения“, заяви министър Проданов.

И допълни, че през последните две години връзките са били затруднени, а посещенията силно ограничени.

„Нашата съвместна задача е да повишим броят на туристите между нашите две държави. Съществува потенциал за нарастване на посещенията“, категоричен бе министърът. 

От своя страна посланикът благодари за срещата и уточни, че мисията в България има за цел да съживи връзките между двете държави в туризма. Н. Пр. Байа Бенсмаил сподели за възможности за български инвестиции в места за настаняване в Алжир. По думите й гостите в страната проявяват интерес към различни посещения като пустинен и здравен туризъм.

“За краткото време, в което съм в България, забелязах близостта на двете страни по отношение на занаятите. Харесвам българската бродерия“, заключи посланикът.

По време на срещата бе обсъдена възможността за обмяна на визити с алжирския колега на министър Проданов Ясин Хамади.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук