Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов символично ще открият днес летния туристически сезон 2022 в курортния комплекс  “Златни пясъци”. Това съобщиха от Министерството на туризма.

Официалното откриване, в което ще участва и председателят на Комисията по туризъм Илин Димитров, ще се състои от 14:00 часа на крайбрежната алея в курортния комплекс. В рамките на събитието ще има тържествена церемония по повод 65-годишнината от създаването на курорта, предаде БТА.

По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Христо Проданов, над 30 ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в България, ще посетят Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал на страната ни. 

По време на посещението двамата министри и представителите на дипломатическия корпус в България ще участват в конференции, посветени на 65-годишнината от създаването на морския курорт и честването на 20 години от основаването на Съюза на хотелиерите в “Златни пясъци”. В програмата на събитието е включено посещение на ръководителите на дипломатически мисии и във Варна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here