fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:13:21
сряда | 25.05.2022 | 01:13:21
18.2 C
София

Христо Проданов: България е сигурна територия за туризъм

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„България е сигурна територия, сигурна дестинация за туризъм“. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Според него е възможно да има целенасочена политика от някои турски медии, които да ни покажат, че сме несигурна дестинация, за да не бъдем предпочетени от чуждестранните туристи.

„Ще има сезон, който дори ще бъде по-добър от миналогодишния летен сезон. Неминуемо обаче войната в Украйна ще се отрази, каза министърът. Изрази надежда, че туристите от Русия и Украйна ще бъдат заменени от такива от Румъния, Северна Македония, Сърбия, Полша, Унгария и Чехия. Предстои откриването на директна линия между Краков и Варна, което е изключително силен сигнал, че има интерес от Полша към България“, каза още Проданов.

Той призова да има реципрочност на мерките за пристигащи туристи, особено от съседните държави. Даде пример с Румъния, която не изисква нищо от влизащите в страната български граждани, но от пристигащите у нас все още се изисква сертификат.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук