fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:05:50
петък | 20.05.2022 | 07:05:50
5.7 C
София

Христо Петров: Не знам от кого точно идва заплахата срещу мен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Музикантът и депутат Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, обясни че не знае кой точно е подателят на отправената му заплаха онлайн, тъй като тя е била анонимна. Той не можа да каже дали тя идва от човек в пленарната зала или извън нея.

В деня, в който новото правителство положи клетва, Петров обяви от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото щял да загуби най-ценното, което има. Той подчерта, че именно тази заплаха го е накарала да встъпи в политиката.

“Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала. Отговорих с решението ми да участвам в политиката”, каза депутатът.

Той уточни, че не се притеснява за себе си и близките си.

“Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство“, каза Петров.

Депутатът посочи още, че до момента не му е връчено писмото от прокуратурата, за което самият той съобщи преди дни. Тогава Хазарта посочи, че няма да даде обяснение за заплахата на този главен прокурор, защото не вярва в него.

“Не вярвам, защото смятам, че неговата роля е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен”, обяви той.

Петров, който е рожденик днес, коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването.

“Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с “Така че, момченце, признай си”. Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки”, каза той.

На въпрос как се чувства, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите, Христо Петров каза, че явно хората са искали да изберат нормален човек.

“Хората очакват промяна. Очакват нещо различно от това, което са получили досега. Според мен има значение, че не малка част от тези хора ме познават. Те очакват нещо различно от това, което са получили досега“, каза Хазарта в ефира на bTV.

По отношение на това, което иска да направи, депутатът каза, че разчита на Кирил Петков и Асен Василев, както и на акад. Николай Денков, който той определи като уникален човек.

“Това което искам да променя е децата да започнат да ходят с интерес на училище, да не е наказанието и страхът от двойката водеща сила”, посочи Петров.

Според него, ако промяната в образованието не се случи, то нищо друго няма да има значение, тъй като след години няма да ни има като нация.

Петров коментира, че депутатите трябва да влизат със “зелен” сертификат в парламента, защото това е пример.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук