fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:17:50
събота | 28.05.2022 | 00:17:50
21.1 C
София

Христо Иванов: Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление е, за да ни обединява

Ще трябва да излезете оттук и да призовете за оставка, защото не можете да се справите с нищо, обърна се Десислава Атанасова към него

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление е достатъчно важен, за да ни обединява, заяви председателят на ПГ на “Демократична България” Христо Иванов. Надявам се, след една кратка почивка по великденските празници, че разумът ще се върне, ще можем да работим заедно, защото алтернативата – избори, е абсолютно непоносима за България в този момент, каза той в декларация от трибуната на Народното събрание. Рискът да предизвикаме избори, “спечелени от Путин, е нещо, което никой не може да си позволи да предизвика”, каза депутатът.

Той обяви, че след закриването на специализираните съд и прокуратура, следващата стъпка е реформа в КПКОНПИ и смяна на ръководството й. Така че, да сме сигурни, че ще може да събира доказателства за разследването на корупция, в т.ч. – и по високите етажи на властта, да преследва парите от престъпна дейност, обясни председателят на ПГ на ДБ. На следващо място, отбеляза той, е да изработим общ проект за промени в конституцията, не наш, не ваш, а общ. Затова Христо Иванов призова за рестартиране на комисията за промяна в основния закон, “за да променим страната поне с една идея”.

Ще трябва да излезете оттук и да призовете за оставка, защото не можете да се справите с нищо, обърна се председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова към председателя на ПГ на “Демократична България” Христо Иванов от парламентарната трибуна. По-рано от името на ПГ на ДБ той призова политическите сили към консенсус за реформа в правосъдната система и промяна в конституцията.

Дебатът в зала, разговори по каквато и да е тема, включително за промяна в Конституцията, минава през тази парламентарна трибуна, но с извинение за няколко неща, посочи Атанасова. Извинение, че преди няколко месеца упорито отказвахте дори да говорите с нас, реакцията беше, че сме “статукво”, “мутри”, “джипкобибитков” и др.”, “с вас няма да говорим”, напомни тя на председателя на ПГ на ДБ. И попита дали вече е дошъл моментът, в който от ДБ осъзнават, че в тази зала има една парламентарна група, излъчена от вота на българските избиратели и с която е наложително да говорят. Защото да се променя Конституцията не е просто слоган на една политическа партия, участваща в избори, тя е общодържавна и надпартийна, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, цитирана от БТА.

Време е за следното: оставка и нови избори, на които българският народ да се яви като на референдум за своето бъдеще. Това заяви председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов в декларация от трибуната на парламента. Той коментира, че правителството “освен, че лъже, то просто не се справя с управлението на нашата държава, не се справи и с бежанската вълна, за която се погрижиха и продължават да се грижат предимно граждански активисти и доброволци”. 

“Малко повече от сто дни България се управлява от лъжци, а народната мъдрост, която казва “с какъвто се събереш, такъв ставаш”, се потвърждава всеки ден” , каза Костадин Костадинов и получи забележка от председателя на Народното събрания Никола Минчев за използване на подобни квалификации.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук