fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:43

Христо Иванов убеден, че “Продължаваме промяната” ще съставят нов кабинет

Разговорите за сформиране на правителство продължават утре с отцепилите се от ИТН депутати

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“За нас е важно да се стабилизира държавата в рамките на първия мандат. Трябва да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори”, каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов по време на брифинг след разговорите за съставяне на правителство с “Продължаваме промяната”.

“Ще участваме с целия ресурс, който имаме”, заяви Иванов и благодари на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца. Според него това дава много добра основа двете партии да продължат да си сътрудничат.

“Продължаваме промяната” и “Демократичната България” са обсъдили управленската програма, като споделят, че тя трябва да бъдет изведени ясни приоритети. Към програмата са добавени темите: Конституционна реформа, енергийна независимост, Шенген и еврозоната, също и укрепване на сектор “Сигурност” и модернизиране на армията.

Христо Иванов сподели, че излиза от срещата с оптимизъм. Според него тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите. “За мен това е най-важният залог, колкото и да е сложно, мандатоносителите ще успеят да съставят правителство. Очаква се сега да бъде изградена много по-добра конструкция на кабинет”, убеден е той.

От своя страна Асен Василев съобщи, че разговорите продължават утре следобед с депутатите, отцепилите се от парламентарната група на ИТН.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img