fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:06

Христо Иванов след изтеклия запис: ДБ е готова да отиде на избори

"Възраждане", ДПС и ГЕРБ-СДС поискаха насрочване на предсрочни избори

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Демократична България” е готова да отиде на избори, но дали това е най-добрият вариант за страната. Това попита съпредседателят на партията Христо Иванов, часове, след като изтече запис от закритото заседание на парламентарната му група, и след като Слави Трифонов оттегли ИТН от преговорите.

Той обяви, че въпросният запис ще бъде публикуван в страницата на ДБ, за да може всички да чуят какво точно е казал и защото според него се вадят думи от контекста.

“Той се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати по медии. Долавям, че някои от хората, които вземат решение, ги вземат на базата на тези извадени от контекста парчета. Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че това е една рутинна среща на парламентарната група”, каза Иванов.

Според него те са професионални политици и политическата му формация подхожда сериозно към всички елементи на преговорите.

“Ако на някой не му харсва – не знае как се прави политика. Ние бяхме готови в името на това – да има правителство – да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Но ако Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да счупи всичко, ДБ ще отиде на избори”, категоричен е той. 

Иванов увери, че нищо в позицията им не се е променило. В същото време “Възраждане”, ДПС и ГЕРБ-СДС поискаха насрочване на предсрочни избори.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img