fbpx
More

  Христо Иванов: Борисов, престани да лъжеш и плашиш хората

  "Целта на ГЕРБ е да бъде нарушено доверието в избирателния процес", смята съпредседателят на ДБ

  “Гледахме поредното излияние на борисовите умотворения. Не бих му обръщал внимание, ако не бяха толкова много лъжи на едно място. И ако всичко това не беше насочено към една цел – хората да не излязат да гласуват, да нямат доверие в избирателния процес и така изборите да се решат от твърдото ядро на ГЕРБ. Това е целта на Борисов”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео включване от Велико Търново.

  “Четиримата конници на апокалипсиса, които контролирали софтуера, които никой не знае, кои са тези хора, най-накрая чухме за някакви сестри и братя и не знам какво си”, каза още Иванов и посочи, че за контрол на софтуера е нужно всички партии да имат достъп до сорс кода и техните експерти да проверят дали всичко е наред.

  “Това е нещо, за което ние настояваме от самото начало. Твоите хора в ЦИК си стоят на ушите и не ни подкрепят в усилията ни да получим, както е по закон, сорс кода. Тази думичка запомни, “изходен код” се казва на български. Разпореди на Ципов да гласува за това, твоите експерти, тези на БСП, ДПС и всички други експерти, да получат достъп до този код и тогава всички ще са сигурни в софтуера“, призова той.

  Иванов се обърна към лидера на ГЕРБ.

  “Престани да лъжеш и да измисляш някакви невероятни истории за готвени нарушения на изборите. Ако имаш доказателства, обърни се към твоя приятел Гешев. Севи може да му пише в чатчето. Сезирайте го, защото така се прави. Да вземе най-накрая някаква работа да свърши”, каза съпредседателят на ДБ.

  Иванов настоя да не се плашат избирателите в последната седмица преди изборите.