„Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства.“

Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на “Демократична България” (ДБ) Христо Иванов по повод оттеглянето на министрите на ИТН от кабинета.

„Ако сериозно се отнасяме към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „Какво следва оттук нататък?“ и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор“, заяви Иванов. “Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос. Надявам се и вярвам, че колегите от ИТН ще разберат, че не могат да направят такава крачка и да се върнат на масата на разговори. Това е моят призив. Все още не е изтекло времето”, написа още Христо Иванов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here