fbpx
More

  Христо Иванов: Неразборията с регистрацията в Стара Загора показа за какво е тази кампания

  “Демократична България” откриха предизборната си кампания в Бургас

  Неразборията с регистрацията в Стара Загора показа за какво е тази кампания. Това е борба на епохите. Това обяви в страницата във Facebook на “Демократична България” лидерът на коалицията Христо Иванов, който даде старт на предизборната кампания в Бургас.  

  Той заяви, че в ЦИК не са посмели да дадат ход на плановете си за декласиране на “Демократична България” в още 7 района, заради шума, който се вдигна.  

  Преди няколко дни от РИК – Стара Загора не регистрираха листата на партията с кандидати за народни представители в града. Те обжалваха, но от ЦИК препотвърдиха решението на РИК – Стара Загора. От коалицията обвиниха ЦИК в посегателство срещу демокрацията, а от ЦИК обявиха, че проверяват дали има и други такива случаи, в които документи за регистрация са подадени с електронен подпис. Междувременно стана ясно, че и на други места листите на коалицията са регистрирани с електронен подпис.  

  снимка: “Демократична България”

  “ГЕРБ и ДПС показаха, че могат да мобилизират всички останали, защото решението в ЦИК за Стара Загора беше взето и с гласовете на ИТН. От едната страна са политическите сили на статуквото, които искат да задържат България назад във времето, за да могат да си управляват както досега. Искаха да ни декласират, защото ние сме онези, които казват: „ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта“. Това е голям проблем за тези корупционни партии”, заяви още Христо Иванов в Бургас.