fbpx
More

  Христо Иванов към Лозан Панов: Ако искахме да се прегърнем с БСП, отдавна да сме го направили

  Независимо от острите реакции на кандидата за президент Христо Иванов заяви, че дясното обединение го подкрепя заради "неговата доказана независимост"

  Няколко дни преди изборите искрите между Лозан Панов и „Демократична България“ продължават да прехвърчат. Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отговори на острите критики на председателя на ВКС.

  Вчера в свой пост във Facebook кандидатът за президент заподозря в задкулисни игри политическата формация и ги упрекна в предателство към избирателите си, ако планират коалиция с БСП.

  Лозан Панов заподозря в задкулисни договорки „Демократична България“ | NewsONE

  “Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е всеки възможен депутат. Ако докараме ГЕРБ и ДПС на власт как ще го наречем това? “Демократична България” има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта”, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

  Снимка: Лозан Панов

  Независимо от острите реакции на кандидата за президент и председател на Върховния касационен съд Христо Иванов заяви, че дясното обединение го подкрепя заради “неговата доказана независимост”.

  “Ако искаме да избегнем риска от свръхконцентрация на власт в президентството, който и да е президент, има един единствен начин и това е силен парламент. Правителство, което си поеме ролята и започне да си върши работата. Правителство без ГЕРБ и ДПС. Тогава, който и да е следващият президент, ще се върне към ролята си”, смята Иванов.

  В същото време Лозан Панов публикува още един „приятелски статус“ срещу Христо Иванов, като го обвини, че не се е изправил лице в лице срещу Иван Гешев. Председателят на ВКС визира изслушването на главния прокурор в комисията по правни въпроси в Народното събрание, когато се дискутираше темата за преместването на Бюрото за защита на свидетели от прокуратурата обратно в правосъдното министерство.