fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:20:39
четвъртък | 26.05.2022 | 20:20:39
25.8 C
София

Христо Иванов: Хубаво е България накрая да намери начин да получи това, което иска от Република Северна Македония

Попитан за напрежението в коалицията, председателят на ПГ на ДБ отговори, че управлението е сложно нещо

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Хубаво е да има промяна, хубаво е България накрая да намери начин да получи това, което иска от Република Северна Македония и тя да влезе в Европейския съюз. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос възможна ли е промяна в позицията на България относно присъединяването на РСМ към ЕС.

„България има много ясна позиция, която е взета в Народното събрание и потвърдена на Консултативния съвет по национална сигурност“, посочи той. Иванов отбеляза, че и премиерът Кирил Петков е уверил, че „каквито и промени“ да има, те ще се случат в парламента. По думите на Иванов, той настоява България да получи съдействие от РСМ, защото нашата страна има интерес западната ни съседка да бъде член на ЕС.

„Хубаво е да има действие, но това няма да бъде договорено на двустранна среща с немския външен министър. Ако има някакво движение, то ще се случи тук. Всичко останало са най-различни шумове“, посочи Иванов.

Попитан за напрежението в коалицията, председателят на ПГ на ДБ отговори, че управлението е сложно, по думите му, по много параграфи. Той каза, че понякога ще прехвърчат искри или емоциите ще се натрупват. “Трудно ще е, продължава да е трудно, но да не се надява никой на избори”, коментира Иванов. 

По предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС в петък депутатите ще изслушат външния министър Теодора Генчовска по темата за РСМ. Опозицията поиска това заради изказвания на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и на външния министър на Германия Аналена Бербок относно преговорите, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук