fbpx
More

  Христо Иванов гласува за справедливост, законност и модернизация

  "Решаващо е да се състави правителство", заяви Иванов

  Лидерът на “Демократична България” Христо Иванов упражни правото си на глас в София и изрази надежда, че България ще успее да състави стабилен парламент от третия път тази година.

  “Трети поредни избори тази година. Надявам се да са последните за дълъг период от време и да се излъчи парламент. Днес е особен ден, защото големият ми син Стефан става на 7 години, така че гласувам с огромно желание да произведем тласък напред в страната и да оставим на следващата генерация една страна, която носи надежда и гордост”.

  На въпрос дали очаква по-ниска избирателна активност, Иванов прикани българите да отидат до урните и да поемат отговорност за бъдещето си.

  “Призовавам всички наши граждани да излязат и гласуват. Не трябва да позволяваме на опитите да се потисне избирателната активност и да се демотивират гласоподавателите. Трябва да се гласува. Не можем да си оставим страната други да решават нейното бъдеще. Гласувайте, излезте, разходете се до урните. Лесно е”, прикани той.

  По думите на Иванов, изборите ще бъдат определящи за съставянето на правителство, което да поеме ангажимент за справяне с актуалните кризи в страната.

  “Решаващо е. Не само, защото има толкова много кризи – пандемия, инфлация, енергийните цени, но и защото пред България има огромни възможности. Можем в рамките на 2-3 години да променим страната. Има огромна надежда, просто трябва да почнем да работим по реализирането й”, завърши лидерът на “Демократична България”.