26.11.2022 | събота | 21:34

Христо Иванов гласува за справедливост, законност и модернизация

Публикувано:

Сподели поста:

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов упражни правото си на глас в София и изрази надежда, че България ще успее да състави стабилен парламент от третия път тази година.

„Трети поредни избори тази година. Надявам се да са последните за дълъг период от време и да се излъчи парламент. Днес е особен ден, защото големият ми син Стефан става на 7 години, така че гласувам с огромно желание да произведем тласък напред в страната и да оставим на следващата генерация една страна, която носи надежда и гордост“.

На въпрос дали очаква по-ниска избирателна активност, Иванов прикани българите да отидат до урните и да поемат отговорност за бъдещето си.

„Призовавам всички наши граждани да излязат и гласуват. Не трябва да позволяваме на опитите да се потисне избирателната активност и да се демотивират гласоподавателите. Трябва да се гласува. Не можем да си оставим страната други да решават нейното бъдеще. Гласувайте, излезте, разходете се до урните. Лесно е“, прикани той.

По думите на Иванов, изборите ще бъдат определящи за съставянето на правителство, което да поеме ангажимент за справяне с актуалните кризи в страната.

„Решаващо е. Не само, защото има толкова много кризи – пандемия, инфлация, енергийните цени, но и защото пред България има огромни възможности. Можем в рамките на 2-3 години да променим страната. Има огромна надежда, просто трябва да почнем да работим по реализирането й“, завърши лидерът на „Демократична България“.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
3 ° C
4.8 °
1.8 °
80 %
1.5kmh
96 %
сб
3 °
нд
5 °
пн
4 °
вт
6 °
ср
6 °

Прочети още

Румен Радев: Необходими са решителни действия на световната общност в отговор на растящата продоволствена криза

Президентът Румен Радев участва в международната конференция за хуманитарната програма “Зърно от Украйна Необходими са решителни, колективни усилия на...

Задържаха за 72 часа адвокат за извършена имотна измама

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка за извършена измама. На 17.11.2022 г. в гр. София, с...

Обвиняемите за подкуп полицейски служители остават в ареста

Днес, 26.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мерки за неотклонение „задържане...

БСП се включи в Общобългарския поход за мир – срещу изпращане на оръжие за Украйна

Социалисти от цялата страна защитиха своята позиция за мирно решаване на конфликта в Украйна Социалисти от цялата страна -...