fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:54:09
вторник | 24.05.2022 | 23:54:09
18.2 C
София

Христо Иванов: “Демократична България“ ще настоява проектът ѝ за решение за военна помощ за Украйна да влезе в пленарната зала

Коалицията е пред избор да изключи ГЕРБ и ДПС от ключовите процеси на вземане на управленски решения

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Демократична България“ ще настоява проектът ѝ за решение за военна помощ за Украйна да влезе в пленарната зала. Това каза Христо Иванов, председател на “Демократична България” за Българското национално радио. В отговор на въпрос за евентуална военна помощ от България към Украйна Иванов каза, че страната ни не може да си позволи да се държи като неутрална държава.

“Това означава да се дискредитира в очите на своите съюзници. Това има своята цена. Ние позволихме хората в България да бъдат наплашени, сега казваме, че общественото мнение не подкрепя изпращане на оръжие за Украйна. Тук е ролята на политическата отговорност”, допълни Христо Иванов.

Коалицията е пред избор да изключи ГЕРБ и ДПС от ключовите процеси на вземане на управленски решения или да изпадне в състояние на вътрешни свади, каза още Иванов. Все още можем да се върнем назад, да подобрим конструкцията и да вървим напред. По думите му България не може да бъде тласкана към избори.

По думите на Иванов основният проблем на приключилата без резултат процедура за избор на управител на БНБ е, че тя не е произвела доверие и обединение около една фигура:”Когато това не се случва, колкото и кандидатът да е чудесен, няма незаменими хора. Хора, за които с цената на всичко, да изгорим цялата държава”.

“Когато става дума за стратегически национални теми, ние сме длъжни да работим с опозицията, защото така се вземат големи решения”. 

По темата за ветото пред Северна Македония Иванов заяви: “В български интерес е това вето да бъде преодоляно при изпълняване на целите, които обслужват това вето – за българската политика. Каквато и да е стъпка за някакво споразумение с РСМ и ЕК, може да мине само през парламента. България има насъщен интерес ветото да произведе своето действие, ние да постигнем възможната степен на своите цели, включително нашата цел РСМ да започне да се приближава към европейското си членство, за да започне да се отдалечава от орбитата на Москва и Белград”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук