3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 02:12:00
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 02:12:00

Христо Иванов, ДБ: Лозан Панов не трябва да се представя като кандидатура на ДБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Предстои колективните органи на трите партии в коалицията да вземат формално решение за подкрепа на кандидатурата на Лозан Панов за президент. Съвсем естествено е такава подкрепа да бъде дадена, не бих очаквал нещо различно, но Панов не трябва да се обявява като наш кандидат. Това каза в ефира на БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Той подчерта, че е важно да бъде съхранен гражданският характер на тази номинация, направена от „Правосъдие за всеки“.

“В петък е имало разговор между колегите от ДБ и Лозан Панов, бях в чужбина и нямах възможност да участвам”, каза Иванов.

Лидерът на „Да, България“ коментира и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, подкрепена от ГЕРБ.

“Без да наречеш проблема и без да кажеш, че има дългогодишно зло, което е ненаказаната корупция и злоупотреба с власт, а просто да кажеш, че всички трябва да се обединят, граничи с фалша. Надявам се в рамките на своята кампания той ще намери начин да погледне в очите тази реалност. Академичните постижения са наистина нещо впечатляващо, но ако няма история на гражданска позиция, ако няма история на собствено изживяване на шок от състоянието, в което се намира българската държава, и изведнъж кажеш, че можеш да обединиш хората, това повдига съмнение в автентичността”, коментира той и добави, че обединението, за което говори сега проф. Анастас Герджиков, главно засяга ГЕРБ и ДПС и определи като „основна драма“ на кандидатурата на ректора на СУ това дали той ще позволи да послужи като индулгенция за ГЕРБ и ДПС.

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви още, че с „Продължаваме промяната” не само ще се борят за един и същи електорат, а и с всички останали политически формации.

“Нямаме проблем да разговаряме с когото и да било, който ни е конкурент на изборите, защото това е конкуренция на идеи и каузи, ние имаме своите аргументи. Избирателите ще решат, след което ще работим на база на този избор”, обясни Иванов.

Според него е ясно, че следващият политически период, вероятно десетилетия, ще бъде доминиран от коалиции.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук