fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 18:25

Христо Алексиев: Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Диалогът между държавата и транспортния бранш е възстановен, заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Това се случи, след като Алексиев се срещна с представители на браншови организации в областта на автомобилните превози на пътници и товари. На нея са били обсъдени възможните решения за стабилизиране на сектора, както и възможностите за намаляване цените на горивата и подобряване на транспортната свързаност в страната. 

Министърът коментира, че предприемането на спешни мерки за постигане на устойчивост в сектора на автомобилните превози е една от важните стъпки за гарантиране на икономическата стабилност на страната.

Транспортният министър заяви още, че ще търси възможност за по-справедливо отчитане на ТОЛ таксите и посочи, че е възможно евентуално увеличение при таксуването на транзитния трафик през България.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев коментира, че от бранша са били пренебрегвани, въпреки че са алармирали, че автомобилният транспорт е генератор на инфлационни процеси. Той коментира, че част от фирмите в бранша са били подложени на репресии. Според него това е причината за протестите на превозвачите. Той заяви, че на някои от фирмите са издадени и наказателни постановления. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here