fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:32:15
петък | 27.05.2022 | 03:32:15
17.8 C
София

Хотелиери и ресторантьори: Проверките от институциите да се правят с необходимото уважение към бежанците от Украйна

Не е подходящо проверките да се извършват точно преди да започнат плащанията към хотелиерите за настаняването на украинците

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Проверките от институциите да се правят с необходимото уважение и коректност към проверяваните. За това призовават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Хотелиерите първи приеха украинските бежанци, без да се интересуват кога и колко ще им платят, допълват от асоциацията.

Представителите на асоциацията посочват, че са проверявани от Инспекцията по труда, Комисията за защита на потребителите, регионалните здравни инспекции, Българската агенция по безопасност на храните и Министерството на туризма.

Не е подходящо тези проверки да се извършват едновременно, точно преди да започнат плащанията към хотелиерите за настаняването на украинските бежанци. Това насажда неприятното усещане, че целта им е да се намерят макар и минимални пропуски, за да не се плати цялата предвидена сума, допълват от асоциацията.

Проверяващите от различните институции е трябвало да разпределят помежду си дейността, така че проверките да не са в един и същи ден от почти всички проверяващи органи, а в различни периоди по време на действието на програмата, допълват от асоциацията, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук