fbpx
More

  Холивудска звезда готова да се кандидатира за губернатор на Тексас

  Матю Макхонъхи е на път да стане поредната филмова знаменитост във високите етажи на американската политика

  52-годишната холивудска знаменитост Матю Макхонъхи обмисля кандидатурата си за губернатор на американския щат Тексас, съобщават световните агенции. Макхонъхи, който спечели Оскар за лентата “Клубът на купувачите от Далас”, вече е изразил политическите си амбиции за изборите догодина.

  “Обсъжда се. Това е възможен вариант. Не бих казал, че съм се интересувал от политика от най-ранна възраст. Интересувал съм се от правосъдие”, коментира Макхонъхи пред АФП.

  Актьорът обяснява, че с раждането на детето му, мирогледът му за живота се е променил драстично, което е оказало влияние и върху желанието му да играе в по-сериозни филмови продукции, оставяйки настрана романтичните комедии.

  “Животът ми придоби искрен и дълбок смисъл. Вече съм в понеделник сутринта на живота си, а не в събота следобед”, коментира Макхонъхи.

  Актьорът се определя като “агресивен центрист”, а политическите му амбиции се посрещат с одобрителни възгласи от либералните среди, които са силно критични към настоящия губернатор на Тексас Грег Абът. Абът подписа рестриктивен закон, който забранява абортите.

  Проучване на Тексаския университет в Тайлър отбелязва, че Макхонъхи има доста по-добри електорални шансове, пред потенциалния претендент на демократите Бето О`Рурк. На този етап холивудската звезда демонстрира баланс по отношение на вижданията си как се прави политика в полза на обществото.

  Interstellar Reaction | Vanity Fair
  Макхонъхи в холивудската фантастика “Инстерстелър”

  “Понякога трябва да отидеш “наляво”, понякога трябва да отидеш “надясно”. Има хора от така нареченото дясно и от така нареченото ляво, които в различни моменти са по-добри за съответната работа”, споделя той.

  Ако Макконъхи реши да се кандидатира за най-високия пост в щата, той ще трябва да подаде документи до 13 декември.

  “Аз не се страхувам от риска. Но наистина трябва да си задам въпроса за него и да си отговоря”, обяснява той.

  През последните години Матю Макхонъхи беше важна част от редица известни холивудски продукции – “Вълкът от Уолстрийт”, “Интерстелър”, “Злато”.

  Ако тексасецът успее да се пребори за губернаторския пост в родния си щат, той ще бъде поредният актьор, успял да се изкачи до политическите висини отвъд Атлантика.

  Преди години, губернатор на Калифорния стана Арнолд Шварценегер, а през втората половина на 20 век, Роналд Рейгън дори стигна до Белия дом, превръщайки се в първия държавен глава на САЩ с подобна професия.