fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:04

Хеликоптери гасят пожар в Пазарджишко

Хеликоптер AS 532 AL Cougar извърши първоначално разузнаване, а в в гасенето от въздуха се включи и хеликоптер Ми-17

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Два хеликоптера от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили участват в гасенето  на големия горски пожар в землището на село Лесичово, област Пазарджик, съобщават от Министерството на отбраната.

Двата екипажа оказват съдействие на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”, с която са снабдени вертолетите. Водоснабдяването се извършва от язовир „Тополница“.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img