fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:30

Хасан Адемов пред Патарински LIVE по newsONE: Финансовата политика на кабинета Петков буди тревога (ВИДЕО)

Депутатът заяви, че ключов момент за газовите доставки в България ще бъде какво ще предприемат бъдещите управляващи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Финансовата политика на правителството на Кирил Петков предизвиква доста размисли и когато се сформира ново и различно мнозинство тогава наистина ще стане какво е свършено и какво не е. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов в предаването Патарински LIVE по newsONE. 

“Примерно какво се случи в деветте милиарда, които бяха изхарчени в края на миналата година”, попита д-р Хасан Адемов. 

Депутатът заяви, че ключов момент за газовите доставки в България ще бъде какво ще предприемат бъдещите управляващи. В противен случай следващото Народно събрание ще трябва да вземе важното решение. 

“Дали да бъде проевропейски и проатлантически курс или да завие към Кремъл”, уточни още депутатът. 

Той заяви, че Министерският съвет няма готовност да внася законопроекти за обсъждане и гласуване в Народното събрание и дори в парламента да има желание и воля за законодателни промени, които да са полезни за обществото, това на практика няма как да се случи. 

Като един от малкото добри примери Хасан Адемов посочи промяната в социалните закони и промяната в легалната дефиниция на понятието “временна неработоспособност”. 

“Става дума дума за уреждане на проблема на майки с деца до 12-годишна възраст, които в условията на епидемия и карантина в училища и детска градина да имат право да използват болнични”, уточни народният представител, като уточни, че по този начин една несправедливост е била поправена в социалното законодателство. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img