fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:20

Хартиеният дневник остава в миналото

Електронният документ ще спести много средства, казват от МОН

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От следващата учебна година всички училища в страната трябва да водят дневниците си само в електронен вариант. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. В детските градини, Центровете за подкрепа на личностното развитие и останалите образователни институции се въвежда същото изискване.

Още през 2016 година е прието решението хартиеният документ да се смени с дигитален. Досега изискването е прилагано частично и директорите са можели да избират как да водят документацията. 

Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование на МОН вече е напълно готова. Образователните институции имат всички необходими условия да въведат електронния дневник, заявяват от ведомството. Услугата е безплатна и ще спести средства за отпечатване на хартиени дневници.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img