fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:04

Харалан Александров: ПП и ИТН са брутални популисти

Предстои битка за преразпределяне на вината, не за преразпределяне на активите, предвещава социологът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“ПП и ИТН са два популистки проекта, които дойдоха на политическата сцена като изобличители, заклеймители, обвинители. Атакуваха брутално и вулгарно техните политически противници. Провалиха се безславно в опита да се саморазправят с тях. След това обърнаха омразата и злобата един към друг и влязоха в режим на тежка саморазрушителност”, коментира политическата ситуация известният социален антрополог.

Това управление няма нинакви активи, а само пасиви. Активите вероятно останаха за скритите участници, които тепърва ще разбираме кои са, кои са капитализирали от това зловредно управление. Предстои битка за преразпределяне на вината, не за преразпределяне на активите. Съвсем сигурно е, че предстои всеки от участниците да обвини останалите, каза още Александров.

 На фона на тази тотална вътрешно и външнополитическа разрушителност, Борисов си върна лидерската позиция. Започна да се държи като загрижен патриарх, готов да работи за стабилизация на политическия живот и на страната, отбеляза социологът.

“Единственото, което може да обедини отново разединените коалиционни партньори, е да конституират общ враг. Със сигурност това ще е опозицията, президента и всеки, който не е съгласен с тях и си позволи да има критично мнение. Това е култура от сектантски тип, която съществува през постоянно произвеждане на външен враг и неговото посочване и заклеймяване. Самопроваляща се култура”, категоричен е специалистът.

В Коментарното студио на NewsONE TV още в началото на юли социалният антрополог предупреди за неадекватността в поведението на управляващите: „Опитвам се да се забавлявам с политическите недоразумения, които наблюдавам, но повече се тревожа. Напоследък не отделям поглед от малките населени места в страната и трябва да кажа, че това, което чувстват хората там и това, което става на жълтите павета, са две коренно различни неща“.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img