fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:16:06
петък | 20.05.2022 | 00:16:06
11.3 C
София

Халил Летифов: Управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите

Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното - тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите.“ Това каза в “Денят започва” по БНТ Халил Летифов  – зам.-председател на ПГ на ДПС.

“Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения”, каза Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. Припомни, че при предишното правителство точно това е отворило ножицата между управляващи и бизнес, управляващи и граждани.

“Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното – тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията”, каза той.

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук