fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:35

Хакерска атака срещу системата за зелени сертификати

Здравният министър Стойчо Кацаров е уведомил служебният премиер и президента Румен Радев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Хакери са атакували системата, която издава “зелени” сертификати. Това обяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров в интервю за Nova.

Кацаров обясни, че за атаката са информирани служебният премиер Стефан Янев и президентът Румен Радев. Те ще преценят дали да информират службите със сигурност.

“Информационно обслужване” е държавната фирма, която поддържа тази система. Работят денонощно за отстраняване на проблема. Според тях става въпрос за изключително мощна хакерска атака. Това затруднява издаването на “зелените” сертификати и ваксинирането. Нямаме представа от къде идва атаката”, коментира министър Кацаров.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img