fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:35:14
четвъртък | 26.05.2022 | 17:35:14
26.8 C
София

Гугъл: Руски хакери са взели на прицел НАТО и източноевропейски военни

В доклада не се посочва кои военни сили са били обект на атаките, предприети от базирана в Русия група, наричана Coldriver или Callisto

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руски хакери са се опитали да проникнат в мрежите на НАТО и военните на някои източноевропейски държави, съобщава анализ на Гугъл на заплахите, съобщи Ройтерс.

В доклада не се посочва кои военни сили са били обект на атаките, предприети от базирана в Русия група, наричана Coldriver или Callisto.

“Тези кампании са били изпратени чрез новосъздадени акаунти в Gmailдо акаунти, които не са в Гугъл, така че  процентът на успеваемост на тези атаки е неизвестен”, се казва в доклада. Ройтерс отбелязва, че от НАТО не коментирали кибератаките.

Русия, която в момента е подложена на тежки западни икономически санкции след решението й да нахлуе в Украйна на 24 февруари, редовно отрича обвиненията в организиране на кибератаки срещу западни цели, информира БТА.

През 2019 г. финландската фирма за киберсигурност F-Secure Labs описа Calisto като неидентифициран и напреднал участник в заплахи, “който се интересува от събиране на разузнавателна информация, свързана с външната политика и политиката на сигурност” в Европа.

Групата се е насочила и към център за върхови постижения на НАТО, се казва в доклада на Гугъл, без да се уточняват подробности.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук