fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:55:59
събота | 28.05.2022 | 00:55:59
21.1 C
София

Губернаторът на Луганска област съобщи за десетки загинали от руска бомба, паднала върху училище

Най-вероятно са загинали 60 души, останали под развалините

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Двама души са загинали при руска бомбардировка на училище в украинското село Билохоривка, съобщи днес губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, цитиран от Ройтерс.

Най-вероятно са загинали 60 души, останали под развалините. Гайдай каза, че Русия е хвърлила вчера следобед бомба върху училище, в което се били скрили около 90 души. Трийсет души са спасени.

“Седем от тях са ранени”, написа Гайдай в Телеграм. “Под развалините на сградата вероятно са умрели шейсет души”, каза той, цитиран от БТА.

Село Билохоривка е “гореща точка” на бойните действия последната седмица, пише изданието “Украинска правда”, цитирано от Би Би Си.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук