Гроздан Караджов за пропадналия път в прохода “Петрохан”: Една от основните причини е запушен водосток

На терен работят машини за отстраняването на скална маса и дънери

0
65

Проходът “Петрохан” остава затворен, след като пътят сериозно пропадна от придошлата вода. На място отиде регионалният министър Гроздан Караджов. От сутринта на терен работят машини за отстраняването на скална маса и дънери, предаде БНТ.

Продължава разчистването на прохода “Петрохан”, оттича се огромно количество вода, част от пътя буквално липсва. Според регионалния министър една от основните причини за ситуацията е запушен водосток.

“Под пътя има една огромна пещера, пътят виси над нея, става дума за бедствено аварийно положение, пътят в този си вид е неизползваем. За да не се затвори пътят изцяло, за дълго време ще преместим пътя, за да може да се минава през прохода. Какво точно ще бъде укрепването – ще го решат конструкторите”, каза Гроздан Караджов.

Във Вършец има 30 къщи, на които са нанесени щети, няколко от тях са откъснати от света, както и вилната зона, която се намира в близост.

“Реката излезе от коритото си и стана близо 4 пъти по-широка, нанесе много проблеми на къщите покрай реката и инфраструктурата, има нарушени водопроводи, прекъснати пътища”, допълни заместник-кметът на Вършец Петър Стефанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here