fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:48:36
събота | 21.05.2022 | 14:48:36
26.8 C
София

Гроздан Караджов: Стартира финансирането на общински пътища, които се нуждаят от ремонт

Той обясни, че има готовност за трансформиране на част от средствата в министерството - 250 млн. лева, в средства за основен ремонт на общински пътища

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Вероятно през следващата седмица, на конкурсно начало, ще започне оценката и финансирането на общински пътища, които се нуждаят от ремонт“. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в парламента, предаде БТА.

Той обясни, че има готовност за трансформиране на част от средствата в министерството – 250 млн. лева, в средства за основен ремонт на общински пътища. Изградихме партньорска линия между министерството и Националното сдружение на общините в България с цел да се намерят онези пътища, които по ясни критерии да бъдат финансирани първо още през тази година, допълни министърът.

Той изтъкна, че водещи критерии при избор на пътищата за ремонт ще са такива, свързани с безопасността на движението, както и пътни отсечки, където ремонтът е необходим поради естеството на увреждането – има множество “кратери”, пропадания на трасето.

„Изчакваме да бъдат публикувани указанията на министъра на финансите по упражняване на бюджета, което е въпрос на дни. Преди това не може да се направи тази трансформация“, каза министърът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук