“Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че Петков и “Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа изречена 100 пъти ще стане истина”.

Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов. По думите му лъжата обаче винаги си остава лъжа, предаде БНТ.

“Днес научих, че работната група, която е създадена с моя заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, е излязла със скандален доклад за 2,4 милиарда лева, които ние, видиш ли, сме били настоявали да се платят веднага. А “Продължаваме лъжата” го били спрели това. Изненадан съм”, разясни Гроздан Караджов.

„Междуведомствената комисия отказва да се произнесе по въпроса колко да се плати на пътностроителните фирми по изпълнените дейности за текущ ремонт и поддържане на пътища и настоява да се формира друга, нова комисия, която да се произнесе по въпроса за остойностяването“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка, като напомни, че сред задачите на комисията бе да каже какви суми и по кои договори ще стане плащането.

Той посочи, че е настоявал по договорите за 2,4 млрд. лева Народното събрание да се произнесе, защото, ако те не бъдат продължени, независимо, че са започнати без разрешение за строеж, се създавал риск за републиканската пътна мрежа и тези мотиви са вписани към решението на НС, предаде БТА.

„Комисията не казва тези договори да се развалят, тези строежи да се обявят за незаконни и да не се плаща изобщо, тази междуведомствена комисия, където 90 на сто са представители на Министерството на финансите или на премиера и само двама са членовете от МРРБ, казва: “Да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими”, посочи министърът, който цитира доклада на комисията.

„Договорите са незаконни строежи по смисъла на ЗУТ, вече започнати пътища, намиращи се в средата на ремонтите си, това толкова пъти е обяснявано в пленарна зала и това НС реши – да ги продължим, въпреки че никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плаща“, заяви Караджов.

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че “новината на днешния ден е докладът на междуведомствената комисия между министерствата на финансите и регионалното развитие, който констатира нарушения на стойност около 2,5 млрд. лв. в сферата на строителството. “Шест метра водосточна тръба струва един млн. лв. на данъкоплатците”, посочи Петков за част от констатациите на доклада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here