fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:46

Гроздан Караджов: ПП са най-големите “неможаци”, които съм срещал през живота си

Кирил Петков се бърка в разплащанията на АПИ, а държавата се фаворизира, каза още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

КЗК, а не Агенция „Пътна инфраструктура“ е отменила поръчките за пътищата, поради рестрикции в полза на държавата. Това обяви на извънредна пресконференция регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

Той обясни, че Комисията прави подобно нещо за шести пъти в шест последователни решения, след като там са постъпили жалби от фирмите изпълнители. Въпросните процедури изобщо не са стигнали до фаза подаване на оферти. Решенията на КЗК са взети преди близо месец, но се обявяват чак сега, обясни Караджов.

Според него атакуването на пътната агенция е жалък опит на Кирил Петков да прехвърли проблема от болната глава на здравата. Той е убеден, че ситуацията в момента е пряка последица от непрекъснатите рестрикции, налагани от кабинета на Кирил Петков и от директната намеса на премиера в оставка в разпределението на парите на АПИ.

“Защо контролира плащанията до ден-днешен и кой е кръгът около него, който има интерес от този контрол”, попита министърът в оставка.

Караджов разкри, че заповедта на Петков за всички плащания за пътища на стойност над 900 000 лв. да се извършват само с одобрение на Министерския съвет, е незаконна.

“Съобразих се с това изискване, защото държа на прозрачността. След тази заповед имаше шест одобрени от МС плащания към “крадливите фирми”, както премиерът ги нарича. Лично Кирил Петков е виновен за милионите, платени към тях”, заяви Караджов.

Той коментира, че “Продължаваме Промяната” са най-големите “неможаци”, които е срещал през живота си. Според него когато някой некомпетентен и безотговорен се намеси в работата на експертите, резултатът е нарушение на закона.

“Лъжат и обвиняват на едро, без да се съобразяват с нито един факт”, твърди той.

Караджов смята, че “отровното политическо говорене” на Петков е причината да бъдат спрени жизненоважните пътни проекти АМ “Хемус”, пътят Видин – Ботевград, пътят за Кресна.

“Тези хора не стават за нищо”, беше окончателната оценка на министъра в оставка Гроздан Караджов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img