fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:56:51
петък | 27.05.2022 | 02:56:51
17.8 C
София

Гроздан Караджов: Необходим е специален закон, заради незаконните участъци от АМ “Хемус”

Ако парламентът прецени, че трябва да разрушим построеното, ще го разрушим, заяви министърът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Единствено специален закон за узаконяване на незаконно извършваното до момента строителство може да даде възможност за продължаване на работата по АМ „Хемус“. Това каза пред регионалната комисия в парламента ресорният вицепремиер Гроздан Караджов.

“Ако не създадем специален закон, ще трябва да налеем още пари върху тези десетки излети милиони, на което лично аз не съм привърженик. Смятам, че политическите грешки в миналото могат да се оправят с отговорни действия от наша страна”, заяви той.

Регионалният министър коментира, че магистралата няма как да стане готова в близките години. Караджов каза, че 4 и 5 участък от магистралата са незаконни строежи.


Министърът заяви, че “ако парламентът прецени, че трябва да разрушим построеното, ще го разрушим”, но вече са налети милиони левове и трябва да се търси решение.

От думите му стана ясно, че участък 1 от АМ “Хемус” трябва да бъде готов до април 2022 г., а участък 2 до края на годината.

“По участък 3 има срокове до юни 2023 г. По участък 4 и 5 се е работило, има свършени строително-монтажни работи, но те влизат в графата “незаконен строеж””, отчете свършеното Караджов.

Той добави, че за 4-и и 5-и лот не смее да даде срок, но по предварителни изчисления поне 2 години ще са необходими за отчуждителни процедури и ОВОС и оттам нататък още 2 години за довършване.

Регионалният министър заяви, че лот 6 е в горе-долу същото положение като 4-и и 5-и, а по 7-и и 8-и участък няма незаконни строежи, но са били проектирани, меко казано, „непрофесионално“, заради което се налага да се преустроят и проектират наново.

След това трябва отново трябва да се премине по пътя, по който и 4 и 5 лот – отчуждения, процедура по ОВОС и след това да се реализира строителството.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук