fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:32:36
неделя | 29.05.2022 | 02:32:36
16.2 C
София

Гроздан Караджов: Не виждам и най-малък симптом за разклащане на правителството

По думите му тази година ще се започне премаркиране на всички магистрали и първокласни пътища в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Не виждам и най-малък симптом за разклащане на правителството, заяви в отговор на журналистически въпрос на пресконференция в Ловеч заместник министър–председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

По думите му коалицията е много различна като състав и няма как да се вземат лесно решенията, но макар и трудно – се вземат.

Заедно с Караджов в Ловеч бяха заместникът му Явор Пенчев, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев и експерти от МРРБ. Те присъстваха на работна среща с областния управител на Ловеч Виктор Стойчев, с кметовете на осемте общини в областта, народните представители на управляващата коалиция от региона, както и ръководителите на регионалните структури на МРРБ.

По време на срещата са обсъдили приоритети и проблеми, които са поставили кметовете на общините в областта. Сред тях са ремонтите на общинската пътна мрежа, която практически е нефинансирана, както и пътища, които са за основен ремонт -не са ремонтирани от много години, каза Караджов. По думите му разрешението ще дойде до седмица – две с предоставяне на възможност средства от бюджета на МРРБ да бъдат насочени към общините. Това ще стане възможно и за редица ВиК проекти, които са останали без финансиране през годините поради недостатъци на планирането.

Друг въпрос, който са поставили кметовете, е за няколко проекта на територията на областта, които са започнали миналата година в пътното строителство на републиканската пътна мрежа, но не са били довършени. “Очакваме решение, което да дойде от НС, за да започнем веднага работата по тях. Те са планирани и финансирани по бюджета на АПИ”, каза министърът.

Той добави, че приоритетно ще бъдат ремонтирани всички пътища, които са увредени от прекомерния трафик при строежа на автомагистрала “Хемус”.

На срещата е бил поставен и въпросът за магистралния водопровод “Черни Осъм”. Предстои областният управител да инициира среща в МРРБ, за да се определи обхвата на задачата и заданието на този проект.

Още тази година ще се осигури финансиране за първия етап на изграждане на отнесения довеждащ водопровод до с. Български извор, посочи Караджов.

„Надяваме се, че през тази година ще имаме мерки за структурна реформа за ВиК сектора, паралелно готвим и нов закон“, заяви още регионалният министър.

По думите му тази година ще се започне премаркиране на всички магистрали и първокласни пътища в страната. Ще бъдат подменени или възстановени, където е необходимо, мантинелите и знаковото стопанство, допълва БТА. 

До края април ще бъде обявена обществена поръчка за проектиране снегозадържащото съоръжение, което да осигури целогодишното преминаване през Троянския проход, каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството. Той засегна и теми, свързани със санирането на жилищни многофамилни сгради, както и за строежа на АМ “Хемус”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук