fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:00:57
петък | 27.05.2022 | 03:00:57
17.8 C
София

Гроздан Караджов: КНСБ се утвърди като стожер на демокрацията

Вицепремиерът напомни, че близо 3 млрд. лв. са средствата по проектите на МРРБ, които ще бъдат финансирани от Плана за възстановяване и устойчивос

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Забележително е как в тези трудни времена КНСБ продължава да поставя на първо място правата на хората. Организацията не само успя да оцелее, но и да се утвърди като един от стожерите на демократичната общност в България. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред участниците в деветия конгрес на Конфедерацията на независимите синдикати в България. Той поздрави ръководството и членовете на синдикалната организация за големия професионализъм, отговорност и усилия за защита интересите и правата на българите.

С думите „скъпи братя и сестри синдикалисти“ се обърна вицепремиерът Караджов към участниците в конгреса. „Позволявам си да се обърна към Вас по този начин, който много добре знам, че е Вашият традиционен поздрав. На него ме научи д-р Желязко Христов. Имах честта и удоволствието да работя с него и с ръководството на КНСБ. Нашето сътрудничество започна преди близо 20 години и се радвам, че и до ден днешен не е свършило“, каза Гроздан Караджов.

„Ролята на КНСБ в отминаващата криза заради ковид – пандемията беше изключително голяма. Трудовият пазар преживя сериозни сътресения заради кардиналните промени в начина на работа. Много хора започнаха да работят от вкъщи. В този момент КНСБ бързо се адаптира и изведе на преден план темата за защита на правата на трудещите си в новите условия“, допълни регионалният министър.

Гроздан Караджов посочи, че заради войната в Украйна се очаква задълбочаване на негативните последствия за икономиката, което няма как да не засегне работещите в почти всички отрасли. Вицепремиерът подчерта, че вече са предприети някои от необходимите стъпки, които да спомогнат за запазването на работните места – договорите в строителството ще бъдат индексирани заради поскъпналите материали, а за компенсации на повишаващата се цена на електроенергията за ВиК дружествата правителството отпусна близо 120 млн. лв.

Вицепремиерът напомни, че близо 3 млрд. лв. са средствата по проектите на МРРБ, които ще бъдат финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост, като тяхната реализация ще осигури заетост в редица браншове.

В заключение Гроздан Караджов пожела на синдикалистите сили и воля, за да се справят с бъдещите предизвикателства и да продължат да защитават обществения интерес.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук