fbpx
More

  Гроздан Караджов: 600 милиона от 650 вече са изплатени на пътните фирми

  Министърът поясни, че всичко, което се употребява на пътя е по-скъпо, с изключение на скалната маса

  “На практика почти е приключено разплащането. 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми, подписаха се анекси, с които се продължава пътното поддържане. До 10 дни се очаква да приключи ремонтът на “Витиня” на стария път, по който се движи тежкотоварният трафик.“

  Това заяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

  “От понеделник ще качим обратно тежкотоварният трафик на магистралата в посока към Варна, като другата посока ще остане още 2-3 месеца долу, докато не приключи ремонтът. Подхванати са 2500 километра – довършваме стари проекти и започнахме нововъзложени трасета. Ще се извършва независим контрол, на случаен принцип при издаване на обектите”, допълни Гроздан Караджов.

  Той поясни, че всичко, което се употребява на пътя е по-скъпо, с изключение на скалната маса.

  “Инфлацията изяжда стойността. Има дефицит на материали поради повишаването на цените, но фирмите се преподписаха договорите. Застрашени са над 4 милиарда лева европейски средства към общините, които ако не си изпълнят обектите държавата ще върне 100 процента от европейската субсидия”, добави регионалният министър.