27.01.2023 | петък | 07:26

Гражданският ИК за защита на българския лев с букет рози за Нинова и декларация към БСП

Публикувано:

Сподели поста:

Имате лост да предизвикате Референдум за еврото бързо – направете го, докато има парламент!

Единственият Граждански инициативен комитет за защита на българския лев, против джендър пропагандата и в защита на българската енергетика, поднесе букет червени рози (по начина на президента Радев) на председателя на БСП Корнелия Нинова и внесе Декларация на „Позитано“ 20, с искане партията-носител на третия мандат да използва конституционните си правомощия и да събере подписи за референдум за еврото в 48-то НС.

Импровизираното шествие от граждани, подкрепящи инициативата, навести централата на мандатоносителят БСП с искане за свикване на Референдум за еврото от парламента. Настояването на гражданите е БСП да използва правомощията си и като парламентарно представена партия и да събере нужните подписи от колегите си, за да предизвика провеждането на национално допитване дали България да стане част от Еврозоната през януари 2024г.

Отворено писмо

Уважаема г-жо Нинова,

Очевидно всяко национално отговорно решение тази година ще започва с букет червени рози. Имайки предвид броя на тези, подарени Ви, заедно с папката за третия мандат, от Президента,

Ние, представителите на Гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, подкрепени от редица граждани и организации, Ви носим нашата Декларация с подобрено количество от цветята – символ на Вашата партия.

Заедно с добрите пожелания за Вас и за съдбата на 48-то НС, ние Ви призоваваме да използвате законодателните лостове, които една парламентарно представена партия има. Нееднократно Вие и БСП сте заставали публично на позиция срещу приемането на Истанбулската конвенция, срещу ЛГБТИ+ пропагандата и дори се опълчихте на политическото си семейство в Европа по гореизброените теми. Преди месец Вие лично споделихте, че сте подложена на натиск от тях да пуснете Истанбулската конвенция в България. Нарекохте го „безпрецедентен натиск“.

Нееднократно сте заявявали, също така, че за държавата ни е рано да се присъедини към еврозоната и, че е нужно да бъде защитена българската енергетика от лобистките интереси на ЕС.

Какво обаче реално направихте?

Единствено декларации от парламентарната трибуна и спорадични медийни участия по тези теми. Това отдавна е доказано, че печели тяснопартийни дивиденти, но не помага за трайното отстояване на каузите.

Днес, г-жо Нинова, Вие като председател на БСП и като носител на отговорността, чрез третия мандат, да съставите работещо правителство в рамките на 48-то НС, имате и реалната възможност да докажете на българските граждани, че имате волята да направите наистина нещо добро за държавата.

По тази причина ние от Гражданският комитет за защита на българския лев Ви призоваваме да започнете инициатива по набирането на подписи в парламента за Референдум по трите предложени от нас теми: защита на българския лев; забрана за джендър пропагандата в България и защита на българската енергетика от посегателствата на ЕС.

Имате, поне декларативно, саратник в лицето на „Възраждане“. Защо не попитате и други партийни централи дали не биха защитили националния интерес реално, а не просто с обикаляне по медиите?

И, още нещо, г-жо Нинова. На въпрос към Костадин Костадинов, защо организира референдум по въпроса за еврото, той отправи обвинение към Вас, че не сте пожелали да подкрепите каузата. Това са тежки обвинения, г-жо Нинова, които обаче доведоха до разделение на обществото и събиране на подписи за провеждане на един граждански и един партиен референдум. Имате реален шанс да бъдете обединител, г-жо Нинова и да отмиете клеймото, което Костадинов ви постави.

Ние питаме:

1. Каниха ли ви „Възраждане“ да защитите лева заедно, като внесете искане за референдум?

2. Ще поканите ли „Възраждане“ да го направите заедно, за да обедините хората и да не се хаби обществена енергия?

3. Още ли смятате , че не е настъпил моментът за приемане на еврото в България?

4. Какво мислите по другите два въпроса и бихте ли внесли искане за референдум и по тях?

Нека поне с една полезна за държавата инициатива 48-ят парламент да остане в историята. И днес БСП има историческия шанс да докаже на обществото, че стои зад идеалите си. Преглътнете егото и лидерските си амбиции и се споразумейте с „Възраждане“, за да стартира така искания от хората референдум. По този начин ще преодолеете разделението в обществото и ще спестите много труд и обществена енергия за национална кампания за събиране на подписи.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...