fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:27

Проверка на newsONE установи: Пътуващите в градския транспорт знаят, че трябва да носят маска, но въпреки това не я слагат

Гражданите, които пътуват без предпазно средство подлежат на глоба между 300 и 1000 лева

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От днес в София е задължително носенето на предпазна маска за лице в градския транспорт, с изключение на децата под 6-годишна възраст.

Проверка на екипа на newsONE установи, че гражданите знаят за заповедта на столичното РЗИ, но въпреки това се опитват да я заобиколят и пътуват без поставена маска. Хората разчитат на това, че мярката е поредното нещо, което ще остане само на хартия и което никой няма да следи дали се изпълнява.

Пред екипа ни, пътуващите без маска не пожелаха да кажат защо не я носят и застрашават здравето на околните. Гражданите, които пътуват без предпазно средство подлежат на глоба между 300 и 1000 лева. 

Днес контролните органи не санкционираха нарушителите, а ги подсещаха за задължението им. В рамките на деня бяха съставени 9 предупредителни протокола.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img