fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:55

Гражданин: Програмата „Зелена София“ на СО може бъде по-ефективна през пролетта

От Столична община съобщиха, че тази година проектните предложения трябва да се внасят в районните администрации

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Започна приемът на проектни предложения по Програма „Зелена София“ на Столичната община за облагородяване на градинки и междублокови пространства. В същото време един от гражданите на столицата сподели впечатленията си от програмата, като заяви, че тя може да бъде далеч по-ефективна, ако се реализира през пролетта.

Роси Певецова от столичния квартал  “Люлин” се е възползвала от програмата на общината преди година. Тя разказа, че за да кандидатстват по програмата се е наложило да съберат подписка, която гласи, че живущите във входа на блока са съгласни да участват в програма „Зелена София“ и допълни, че са подали документи за кандидатстване, които са публикувани на страницата на Столична община в интернет.

Според нея единственият разход по проекта е изискващата се от общината нотариално заверена декларация.

При наличието на всички документи се изчаква одобрение на проекта в рамките на 2-3 седмици и доставка на материалите, заяви тя.

Певецова каза още, че проектното предложение се е състояло от списък с необходимите материали и инструменти, нужни за реализирането на предложението, както и схема на  точното разположение на градинската мебел в  междублоковото пространство.

Тя посочи, че овен материалите за облагородяване на пространството са им били предоставени и кирки, лопати, както и маркуч за поливане на озеленената площ.

Тя коментира, че са получили материалите за осъществяване на проекта през месец октомври, в период в който предстои захлаждане на времето. По думите и цветята бързо увяхват и програмата ще е по-ефективна, ако се провежда през пролетта. Облагородяването ни отне 3 дни, засадихме храстова растителност и цветя, поставихме пейки и ограда на зелената площ, допълни още  Певецова. 

От Столична община съобщиха, че тази година проектните предложения трябва да се внасят в районните администрации, на територията на районите по адреса на терена, който ще се облагородява до 01.09.2022 г. 

Повече от разказа на Роси Певецова пред репортера на newsONE София-Никол вижте тук:

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img